Можете да заложите на това, че Тръмп няма да завърши мандата си

Ще бъде ли Доналд Тръмп свален от поста си преди края на първият си мандат?

След седмици силни изявления срещу избраният президент, сега можете да заложите на това, че той няма да завърши първият си мандат като президент.

От денят, в който обяви намерението си да се включи в надпреварата за президент на Съединените щати, Доналд Тръмп стана обект на интензивна проверка. Първо, кандидатирането му бе възприето като пародия. Никой, включително изтъкнатите политици, не вярваха, че е възможно да спечели номинацията на републиканците, камо ли пък президентският стол.

Ден след ден, седмица след седмица, Тръмп продължи да събира поддръжници благодарение на безочливата си личност. Той успя да се открои като един от топ кандидатите, въпреки множеството неприятни спънки по пътя си. Той (преднамерено или не) се подигра на журналист с увреждания, направи няколко презрителни изказвания по повод уважавани хора и дори призна, че опипва жени.

Въпреки всичко това, влакът на Тръмп продължи. И ето, че дойде денят на изборите и именно Тръмп бе този, който си тръгна като президент. Сега, само броени дни преди официалното му встъпване в длъжност, можете да заложите на това, че Тръмп няма да завърши първият си мандат.

Какво може да прекрати мандата му по-рано?

Импийчмънта на президент не е лесна задача. Трябва да има сериозни аргументи за това, а само двама президенти в историята са били отстранени. Така, че какво може да изкара Тръмп на сила от офиса му?

Е, никой не знае със сигурност. През изминалата седмица Buzzfeed пусна документ от 35- страници, който доказва редица силни връзки между Тръмп и Русия. Според репортерът, те имат видео доказателство, в което Тръмп е в едно легло с руски проститутки и дава детайлна информация за бизнес връзките на компанията му с Русия.

Все още не е потвърдено дали този репортаж е валиден или е още един пример за политически фалшифицирана новина. Ако наистина е така, това ще е скандалът, който ще изкара Тръмп от Белият дом още преди краят на мандата му.

Също така е вероятно Тръмп да направи нещо, което да доведе до неговият импийчмант. Той вече взе редица съмнителни решения. Последното бе директният му разговор с Тайван, който е в противоречие с международните споразумения.

Коефициенти за Доналд Тръмп

Има редица специални залози, които можете да направите във връзка с Доналд Тръмп. Вече покрихме някои от тях, но последният е свързан с мандата му.
Paddy Power дава коефициент от 7/4 за това Тръмп да не издържи до края на първият си мандат като президент. Това са доста високи коефициенти. Както споменахме преди, единствено двама други президенти са били изгонени от Белият дом от правителството (не включваме Никсън).

Трябва да се случи нещо наистина сериозно, за да бъде принуден президентът да напусне, но ако има някой който може да го постигне, то това е Тръмп. Неговите поддръжници се надяват да започне да действа като президент, докато противниците му биха се зарадвали да видят как се връща в Ню Йорк.

Вашият коментар