Мъж, загубил €118,000 на мач на Селтик, загуби и делото срещу съда

Играч в букмейкърска къща, който е загубил повече от €118,000 от свой залог на мач на шотландския Селтик, е опитал да осъди букмейкъра, но неуспешно.

Гордън Шиърър започна дело, твърдейки, че букмейкърът BetVictor е направил грешка като не му е определил залога като печеливш.

Той е поставил онлайн своя залог в размер на над €118,000 за победа на Селтик в мача на „Детелините“ срещу Килмарнък при коефициент 1.06.

Шиърър твърди, че залогът е бил Селтик да спечели в редовните 90 минути, но според букмейкъра той е заложил само за победа във второто полувреме.

Селтик спечелиха с 2:1 въпросния мач, който е от 2011 г., но през второто полувреме двата отбора си вкараха по един гол.

Букмейкърът, който е базиран в Гибралтар, отказал да плати печалбата на Шиърър или поне да възстанови залога му. Ако залогът бе успешен, той щеше да спечели чисти около €7,000.

След това той се оплака пред IBAS, които взимат решения по хазартните спорове, но те на два пъти отсъдиха в полза на Betvictor.

Разочарован от решението на IBAS, играчът заведе дело до Върховният съд на Шотландия, но тези дни стана ясно, че от там няма да пожъне успех.

Вашият коментар