Betfair започна партньорство за залагания с Drone Racing League

Британската спортна борса, Betfair, е подписала договор за предоставяне на услуги за залагания за първото професионално състезание с дронове в Обединеното кралство.

В сряда Betfair съобщи, че е подписала договор за партньорство с Drone Racing League (DRL), за да предложи залози на последната надпревара на Allianz World Championship на 13 юни в Александра Палас в Лондон. Събитието е част от Лондонската технологична седмица, която се провежда от 12-ти до 16-ти.

Маркетинговият директор на Betfair, Стивън Маул, нарече партньорството „чудесна възможност“ за неговата фирма, като се има предвид нарастването на популярността на спортните състезания с дронове. „Betfair планира да предложи две различни опции за залагания за следващия вторник“.

Основателят на DRL, Никълъс Хорбакжуски, нарече състезанието с дронове „спорт, създаден за залагания„, като се има предвид съчетанието между „суровата тръпка на късометражните състезания със сложността и стратегията на моторните спортове“. И не забравяйте суровата тръпка от бомбардирането на тъпанчето от онези дразнещи малки двигатели, които приличат на огромни комари.

Betfair, който е част от новосъздадената компания, Paddy Power Betfair, не е първият оператор, който предлага залагания на състезания с дронове. Pinnacle беше първият основен оператор, предлагащ пазари за залагания на състезанията по е-спорт, той предложи и първите си залагания на дронове на световния шампионат по дронове през октомври миналата година.

DRL очевидно се надява, че тъй като британците ще бъдат домакини на първото си състезание за прототипи, те ще реагират по-благоприятно, когато операторът на дрон камери се приближи твърде близо до състезателните действия. За тези, които не искат да: (а) поемат риска от атака с камикадски атаки или (б) да се занимават с джуджетата в London Tech Week, можете да следвате сезона на DDR през 2017 г. от безопасно разстояние в Sky Sports Bet чрез мобилното приложение на Betfair.