Букмейкър принуден да се извини след шега с Исус на Разпети петък

Букмейкър бе принуден да се извини, след като се пошегува, че Исус „вероятно щеше да ви укори, че залагате в Светия ден, но той е мъртъв отдавна“.

 

Компанията BetBright, която се управлява от бившия банкер на Barclays Рич Ричи, изпрати имейл с този текст на хиляди клиенти на онлайн букмейкъра в петък, когато в Англия бе Разпети петък.

 

В имейла се казва, че клиентите не трябва да позволяват на Исус да „развали забавлението ви в почивния ден“ и че той „най-вероятно вече няма нищо против“.

 

Шегата е последвана от голям бутон с надпис „Заложи“.

 

Гневни залагащи изскочиха в социалните медии с оплаквания заради имейла и призоваха BetBright да уволни човека, който го е изпратил.

 

Един от клиентите на BetBright написа в Туитър акаунта на букмейкъра: „Никога повече няма да ви използвам след този имейл, който получих вчера сутринта.“

 

Други обаче бяха на обратното мнение и заявиха, че имейлът е бил „забавен и трябва да бъде аплодиран“.

 

Малко след изпращането на съобщението, маркетинг директорът на компанията Брайън Фаръл написа на клиентите: „Може да сте получили имейл тази сутрин от BetBright, който съдържа неподходяща връзка с Разпети петък.

 

Искам да се извиня, ако той ви е подразнил. BetBright няма да толерира пренебрежителни асоциации от всякакъв вид в нашите комуникации.

 

Макар и да насърчаваме забавната комуникация с клиентите, абсолютно не подкрепяме език, който може да обиди или разстрои някого.

 

Можете да бъдете сигурни, че сме работили по въпроса вътрешно, за да не се повтори това отново.“

Вашият коментар