Bwin сключи спонсорска сделка с Интер

Bwin – водещата марка на GVC Holdings за спортни залагания подписа ново споразумение за партньорство за залагания с италианския футболен отбор Интер Милан.

Във вторник GVC гордо обяви, че Bwin е подписала тригодишна сделка, за да стане официален партньор на FC Internazionale, по- известен като Inter. Това означава, че за пръв път футболният клуб е подписал договор за залагания с някой оператор, тъй като бившият собственик на клуба Масимо Морати се противопоставяше категорично на връзките с хазартни компании.

Сделката ще даде възможност на Bwin да осигури коефициенти на живо на LED екраните на стадиона Сан Сиро на Интер, докато марката Bwin също ще получи многобройни изложения чрез дигиталните устройства на клуба и социалните медийни канали. Bwin ще предостави на Интер и доста пари, чиято точна сума не беше разкрита в официалното обявяване.

Управителят на Bwin Italia, Морено Мараско заяви, че за тях е „привилегия“ да сключат партньорството за залагания с Интер, тъй като то се вписва в стратегията на Bwin за партньорство с клубове, които „се състезават на върха на международния футбол“.

Главният секретар по приходите на Интер, Майкъл Гандлър каза, че и двете страни са „обединени от желанието да се развият и да достигнат най-високите нива“.

Друго интересно около Bwin е неотдавнашната руска сделка на компанията, която спонсорира турнир по хокей в Сочи, договора бе подписан по-рано този месец. Главният изпълнителен директор на Bwin Russia, Дмитрий Сергеев, каза за Sochi Hockey Open 2017 сделката, че ще помогне за следващата стъпка в компанията „систематично да се движи по пътя на развитието“.

През юни GVC обяви, че пуска официално марката на Bwin в Русия. Но всеки, който очакваше да види Bwin на руски футболни фланелки, е разочарован.

През юли Сергеев заяви, че Bwin.ru в крайна сметка се е стреми да постави своето лого на тениските на един или двама руски участници във Висшата лига, но със сигурност няма да е този сезон.

Сергеев заяви, че компанията няма да направи никакви големи спонсорски ходове, докато не види как руснаците отговарят на старта на марката и как се развива цялостният пазар на залагания в страната.