Директор на William Hill напуска след 45 години

Британския букмейкър William Hill потвърди в интервю за „Racing Post“, че директорът по връзки с медиите, Греъм Шарп, напуска след 45 години служба.

Г-н Шарп, който се присъедини към William Hill през 1972 г., е съосновател на наградата „William Hill Sportsbook of the Year „, най-дългогодишната спонсорска инициатива на фирмата. Той също така разработи идеята за политически залагания и не само.

Ветеранът в отрасъла ще напусне следващата седмица, след като е уговорил условията за съкращаване с William Hill, но ще остане съветник по състезанието на фирмата Sportsbook of the Year.

В интервюто Шарп заяви: “ 45 години и един месец съм работил за тази компания, която никога не съм искал да напусна“.

Бих искал да видя Sportsbook of the Year на William Hill до 30-тото издание през ноември следващата година, което съвпадна с 68-ия ми рожден ден, а края на съзнанието щеше да бъде идеалното време да се откажа.

Тогава ми казаха, че съм изложена на риск от съкращения и започнахме процеса по напускането ми. Беше ми дадена възможност да остана свързан със William Hill Sportsbook of the Year, която приех.”

Шарп е открил пазар на залаганията на сюжета в “ Who shot JR “ от американския сериал Далас през 1980 г. и е първият, който позволи да се залага на бяла Коледа.

Чиаран О’Брайън, директор по комуникациите в William Hill, похвали ролята на Шарп при оформянето на PR профила на компанията и променящото се възприятие на хазартната индустрия като цяло, като каза: „Името на Греъм е синоним на хазарта. Без да прочетете името му във връзка със залагането.”