Кипър провежда първото си национално проучване за хазарта

Кипър, средиземноморската островна нация, ще проведе първото си всеобхватно проучване за ангажираността на хазарта сред своите граждани, разкри в понеделник National Betting Authority (NBA).

Председателят на NBA, Йоана Фиаку, направи изявление по време на пресконференция, като заяви, че защитата на играчите и по-доброто разбиране на демографските данни за хазартните страни са били основните движещи сили за проучването.

Фиаку обсъжда необходимостта от проучването и как то ще се проведе: „Органът възложи на Insights Market Research (IMR) Ltd да проведе количествено проучване, като интервюира 3000 души, за да проучи и разследва степента на участие на кипърската общественост в хазартни игри. „

Важно е включването на фразата „хазартни игри“ да остави вратата отворена, що се отнася до обхвата на игрите, които ще бъдат разгледани.

Лични интервюта ще бъдат стартирани на 25 октомври и ще завършат в края на декември. Индивиди от различни възрастови групи, включително 13-17 години, ще бъдат избрани на случаен принцип, за да формират проучването с обхват 3000 души.

Председателят на Фиаку добави: „Целите на изследването са насочени към отчитане на степента на участие в хазартните дейности, определяне на степента на проблемно участие сред обществото, изучаване на социалните и демографските особености на играчите, честотата, с която се занимават с хазарта и техните бюджети и реални разходи за хазарт.“

Още не е ясно какво може да се разкрие от проучването или как NBA може да използва информацията, за да оформи бъдещите закони и разпоредби, свързани с кипърската хазартна индустрия.