Китай започна блокиране на хазартни сайтове чрез мерки срещу VPN

Чуждестранните сайтове за хазартни игри ще бъдат блокирани в Китай до следващата година, след като държавните оператори в областта на телекомуникациите са казали, че ще започнат да блокират виртуални частни мрежи (VPN).

По-рано тази година китайското министерство на промишлеността и информационните технологии обяви, че всички VPN услуги ще трябва да получат одобрение от правителството, като част от „почистване“ на неоторизирани интернет връзки.

VPN могат да се използват за достъп до забранени сайтове, като много китайски граждани могат да посещават новинарски сайтове, социални медийни услуги като Facebook и Twitter и платформи за хазарт.

Според Bloomberg, китайското правителство каза, че действията трябва да бъдат предприети до 1 февруари.

Миналата година Bet365, най-голямата хазартна фирма в света, каза пред iGaming Business, че не работи незаконно в Китай в отговор на обвиненията, направени срещу компанията по-рано тази седмица от анонимния Short Sell Research Spotlight Research.

В изявление на iGaming Business Bet365 заяви, че бележката е „самообслужваща, заблуждаваща и неточна“, добавяйки, че тъй като няма оперативна база в Китай, компанията не нарушава никой от законите на страната, свързани с хазарта.

В бележката се твърди, че Bet365 поддържа уебсайт за хазарт, който обслужва китайски клиенти, и че това вероятно ще се счита за незаконно и би могло да се използва за избягване на китайски капиталов контрол.