Колко коства на Paddy Power наказанието от хазартния регулатор?

Преди няколко дни ви разказахме как хазартния регулатор на Великобритания накара букмейкъра Paddy Power да направи дарения на стойност £280,000, като причина за това е, че от Paddy Power са окуражавали хора с проблеми с хазарта да продължат да залагат и че не са се справили на ниво със задачата си да предотвратяват прането на пари.

 

Сега стана ясно, че на букмейкъра са му необходими само три часа, за да може да изкара парите, за да плати тези £280,000.

 

Ирландската компания публикува финансовите си резултати за 2015 г. и стана ясно, че е събрала общо приходи за £850,000,000 през 2015 г.

 

Цифрата, която представлява увеличение с 24% спрямо 2014 г., се равнява на £97,000 на всеки час.

 

Това означава, че по-малко от три часа работа на букмейкъра са напълно достатъчни, за да покрият наложеното им от Комисията по хазарта наказание.

 

Хазартните активисти заявиха, че растящите приходи на Paddy Power, които в началото на тази година се обединиха с Betfair, показват, че регулаторът не прави достатъчно, за да държи най-големите фирми в бранша под контрол.

 

Мат Зарб от „Кампания за по-справедлив хазарт“ коментира: „Ако Комисията по хазарта се отнасяше сериозно към задълженията си, те щяха да санкционират операторите както трябва, вместо просто да ги молят да подобрят поведението си.“

 

Paddy Power вече платиха сумата, след като регулаторът ги изобличи, че са насърчавали човек с хазартни проблеми да продължи да залага, докато не е загубил пет работни место, жилището си и родителските права върху децата си.

 

Въпросният мъж е бил редовен посетител на физическите терминали за залагания с фиксирани коефициенти, които се описват като „кокаина“ на хазарта, защото позволяват на играчите да залагат £100 на всеки 20 секунди.

 

Тези терминали са част от сектора „Игрални машини“ на Pady Power, приходите от който да скочили със 17% до £94 през миналата година.

 

Наложеното наказание е и защото от букмейкъра не са направили достатъчно проверки, за да гарантират, че клиентите им нe използват тези машини за изпиране на пари, придобити от престъпления.

 

Регулаторът се позова на Закона за хазарта във Великобритания от 2005 г., който гласи, че компаниите трябва да гарантират, че хазартните им дейности не се използват с престъпни намерения от клиентите и че трябва да предпазват уязвимите клиенти.

 

Законът позволява на регулатора и да отнеме лиценза на Paddy Power, но те избраха само минимално парично наказание, което доведе и до възмущението на част от хазартните активисти.

Вашият коментар