Ladbrokes и Coral финализираха сливането си

Ladbrokes и Coral успешно приключиха обединението, което отне 18 месеца. Новата организация на стойност £2,3 милиарда, сега ще се нарича Ladbrokes Coral Group и ще се превърне в най-големият букмейкър в Обединеното кралство. Сега операторът ще се търгува на Лондонската стокова борса.

От Ladbrokes потвъридиха сливането, „Ladbrokes обявява, че днес променя своето име на Ladbrokes Coral Group. Сливането се очаква да приключи на 1 ноември“.

Новата компания ще запази редица бизнес сектори на Gala Coral, като Coral Retail, Eurobet Retail и онлайн сектора си.

След като Ladbrokes и Coral  се съгласиха да продадат 359 букмейкърски пункта, за да успокоят притесненията свързани с конкуренцията на определени места в Обединеното кралство, сливането премина безпроблемно.

„С обединението на тези две компании, ние поднасяме някои от най-известните и уважавани марки в залагането и хазарта,“ коментира председателят на Ladbrokes Coral, Джон Кели. „Ние вярваме, че нито една друга хазартна копания няма толкова силно наследство, с марки които се радват на толкова голям интерес и присъствие, които са вплетени в устройството на английската култура, както и на регулирани пазари в чужбина“.

„Това е един исторически ден за компанията и такъв, който бележи началото на едно вълнуващо приключение за бизнеса; както Ladbrokes, така и Gala Coral са показали уменията си да се конкурират и да печелят на все по-конкурентните пазари,“ каза Джим Мюлен, изпълнителен директор на новосформираната компания.

„Сливането ни с Ladbrokes носи нови и вълнуващи възможности за двете компании, под ръководството на Джим Мюлен, сега сме в позиция да реализираме амбицията си да разработим един водещ бизнес за залагане и хазарт в Обединеното кралство,“ допълни Карл Лийвър, заместник-председател и бивш изпълнителен директор на Coral.

Вашият коментар