Ladbrokes и GVC прекратяват разговорите за сливане

Разговорите между двете компании бяха прекратени в началото на тази седмица

След дискусии в продължение на дни, се оказа, че Ladbrokes и GVC не са успели да достигнат до споразумение, според Financial Times. Вестникът обяви, че разговорите са започнали миналата седмица, но завършиха тази седмица без резултат.

Акциите на Ladbrokes Coral Group спаднаха с 9% след новините в понеделник, но сега започват да се връщат към първоначалната си цена.

Според спекулациите миналата седмица GVC е работил върху поглъщането на Ladbrokes Coral, сделка която е на стойност £3,2 милиарда. Според Financial Times сделката е трябвало да се плати до голяма степен с акциите на GVC.

GVC и преди е влизал в разговори за сливане. През септември 2015, компанията придоби partypoker, компанията-майка на bwin.party за близо £1,116 милиарда. Това придобиване се доближава много до провалилата се сделка с Ladbrokes Coral – по-голяма част от откупуването е във формата на GVC акции.

Акционерите на bwin.party получиха £0,25 на акция плюс 0,231 дяла от GVC Holding. Към момента на сделката, акциите на GVC бяха на цена £0,453 на акция.

За разлика от акциите на Ladbrokes, тези на GVC не бяха повлияни от новините тази седмица и те запазват постоянни стойности на стоковия пазар.

Остава да видим дали двете компании ще подновят разговорите за сливане в бъдеще, но засега изглежда, че ще продължат дейността си по отделно.

Вашият коментар