Ladbrokes ще плати £ 71 милиона за укриване на данъци

Този уикенд, стана ясно, че Ladbrokes е загубил обжалването на делото за укриване на данъци. След като съдиите не отсъдиха в полза на компанията, тя е била ударенa с данък в размер на £71 милиона, отнасящ се до опровергаването от UK Revenue & Customs (HMRC) на схемата „2008 избягване на данъци“.

Данъчния съд на Великобритания заяви, че Ladbrokes Group и неговият одитор Делойт съзнателно са експлоатирали данъчната вратичка от 2008, свързана със заеми между корпорации и трети страни, за да се минимизират данъците за цялата година на Ladbrokes.

Вратичка беше затворен в една и съща година и законодателството стана по-строго в това отношение през 2009 година.

Букмейкърите създадоха схема, в която симулират, че губят пари, което им позволява да плащат по-малко данъци. По този начин беше създаден изкуствен спад в стойността на акциите на фирмите Ladbrokes International и Travel Document Service.

Спадът в стойността на акциите на една компания ще се използва за създаване на загуба в друга фирма за данъчни цели.

Въпреки че Ladbrokes призна, че схемата е била предназначена за избягване на данъчното облагане, компанията твърди, че правилата за борба с укриването не са нарушени от компанията, въпреки това, HMRC не се съгласи.

Джени Грейнджър, генерален директор на HMRC коментари: „За Ladbrokes щеше да е по-добре просто да си плаща данъците, но вместо това те се впуснаха в този продължителен съдебен спор с HMRC.”

„Подобни схеми за укриване просто не работят и HMRC винаги ще предприема решителни действия срещу тях. Букмейкърът е заложил и загубил, когато шансовете за успех не можеха да бъдат по-ниски. „

Вашият коментар