Ladbrokes свали коефициентите си за млада футболна звезда

13-годишният Карамоко Дембеле се появи в заглавията тази седмица

Ladbrokes свали всички коефициенти за младата звезда на Селтик, след като беше разкритикуван от Том Байли, защитник на децата и младите хора в Шотландия.

Алекс Донахю, PR мениджър в Ladbrokes, каза, „Писахме на детският комисар тази сутрин, за да потвърдим, че никакви залози не са били направени и за да затвърдим отдадеността ни на отговорното залагане. Също така се опитахме да изясним, че не е имало никакво намерение да насърчаваме превръщането на децата в шотландския футбол в стока.“

Ladbrokes предложи редица коефициенти на Дембеле, който е бил роден в Лондон в семейство от Брега на слоновата кост. Букмейкъра предложи редица коефициенти, включително за това Дембеле да се превърне в най-младият играч на Селтик (7/4) и да се присъедини към Барселона (33/1).

Том Байл, който е отговорен за опазването на правата на децата и младите хора в Шотландия, изказа своите притеснения по повод превръщането на шотландските деца в професионалният футбол в стока.

Според него децата в шотландският футбол вече са обект на трансфери, а органите си затварят очите.

„Размерът на парите във и около клубовете доведоха до експлоатация на мечтите и стремежите на младите хора, които се надяват да се превърнат в професионални футболисти,“ добавя той.

Ladbrokes е главен спонсор на Шотландската професионална футболна лига и бързо предприе необходимите стъпки, за да се избегнат по-нататъшни противоречия. Шансовете за Дембеле може да са предизвикали дебати в страната, но те не трябва да насърчават хазарта с деца, т.к. това е област, която Комисията по хазарта приема много сериозно.

Вашият коментар