Очакванията за първите месеци на 2017 на Ladbrokes Coral се оправдаха

Ladbrokes Coral Group заяви, че е в състояние да търгува в съответствие с очакванията си за периода от 1 януари до 23 април 2017 г., след като съобщи за ръст в онлайн направленията си.

Дружеството обяви, че общият нетен приход за периода е нараснал с 5% спрямо миналата година.

Нетния приход се е покачил с 22% в сравнение с миналата година, а залозите в спортбука са нараснали с 29%. Що се отнася до нетните приходи от спортни залози, те са скочили с 40%, а приходите от дигитални хазартни игри също се увеличиха със 7%.

Операциите на дребно на Ladbrokes Coral UK в търговията на дребно отбелязват спад на приходите с 2%, като сумата на залозите за извънборсовите операции е намаляла със 7%, а нетните приходи от такива дейности намаляват с 5%.

Въпреки това, фирмата успя да отчете 1% увеличение на нетните приходи от игрални автомати.

Навсякъде европейските нетни приходи от продажби на дребно намаляха с 2% в сравнение със същия период на миналата година, въпреки увеличените от клиенти на целия континент суми с 22%.

Джим Мълън, главен изпълнителен директор на Ladbrokes Coral, заяви: „Търговията през този период е в съответствие с нашите очаквания. Виждаме окуражаващи тенденции в дигиталните спортни зали и непрекъснат ентусиазъм към нашите многоканални продукти на всичките ни основни пазари и над 1 милион клиенти вече се записаха само в Обединеното кралство.

Интеграцията на сливания продължава, като се предприемат значителни промени в нашите дигитални операции, тъй като вече успешно завършихме прехвърлянето на всички ключови дигитални системи към една единна платформа.

Също така започнахме мащабни движения с колегите от Рейнарс Лейн до Стратфорд, в съответствие с нашите планове за собственост.

Онлайн пазарът остава силно конкурентен, въпреки че последните високопоставени спортни събития изглежда показват, че толкова много се набляга върху задържането на клиентите, колкото внимание се отделя върху придобиването на нови клиенти.

Нашият план е да продължим да използваме маркетинговия си подход, базиран на данни, и да използваме водещите си възможности за многоканални пазари за подобряване на възвръщаемостта“.