Притесненията на онлайн операторите за залози

Едно от последните проучвания, направено от компания CASEXE, показва, че в сферата на онлайн залозите и игрите има няколко много съществени притеснения. Те се отнасят за целия бранш и показват нещата, които компаниите трябва да подобрят в бъдеще. Букмейкърите винаги се стремят да бъдат на високо ниво и да предлагат най-добрите услуги на своите клиенти, но все още има неща, които трябва да се доизгладят. В страната ни също се вижда бурно развитие от страна на сайтовете за залози. Анализаторите от сайта ibetmagic.com са проучили подробно топ брандовете, които оперират на българския пазар. Нововъведенията са доказателство за развитието, което е направено. CASEXE проучва 50 различни букмейкърски сайта за залози и игри. На тяхна база са направени няколко извода, които ще разгледаме.

 

Измамата е най-големият проблем за операторите

 

Става въпрос за измамата, която някои потребители могат да извършат. Тя е свързана със създаването на повече от една сметка за един и същ човек. Много компании, като Bwin, разполагат с изисквания за верификация на сметките, при която човек потвърждава самоличността си. Тогава е почти невъзможно да се намери вратичка за направата на нов акаунт от същия човек. 94% от от участниците в проведеното проучване съобщават, че подобни измами са най-големия проблем за букмейкърите. Целта на хората е да се възползват повече от веднъж от даден бонус и да имат повече сметки за залагане. За да се избегне това, трябва всички лицензирани букмейкъри да изискват верификация на акаунтите от потребителите и да намерят начин да “ловят” измамните играчи.

 

Платежните системи също са под прицел

 

82% от участниците в анкетното проучване съобщават, че не са доволни от методите, които се предлагат за разплащане. Много от операторите също така не са доволни и от регионалните забрани, които се налагат при разплащателните методи. В България има букмейкъри, които залагат на достъпни начини за депозит и теглене. Такъв букмейкър е Winbet, който предлага няколко разнообразни подхода за плащане. Букмейкърите обаче искат повече възможности, защото такива са налице, но забраните за използването им пречат.

 

Компаниите не са доволни и от закъсненията при някои разплащания. Така смятат повече от половината анкетирани. Разнообразните методи предоставят различни времеви трансфери за внасяне и теглене на парични средства. Когато обаче и при тях се получат закъснения, потребителите започват да недоволстват и си мислят, че вината е само на букмейкърите. Виновни са и различните доставчици на подобни платежни системи. Има такива, като Skrill и Neteller, които предлагат бързи разплащания. В платформата на Betfair те се извършват веднага за депозит и до 2 часа за теглене. Тези методи работят, но има още доста, които трябва да подобрят времевия период.

 

Разбира се, че има и някои платежни методи, които зависят от извършващите органи. В случая с банковия трансфер, всеки един е зависим от самата банка, така че, ако тя забави плащането, това няма как да се промени. 19% от участниците в проучването съобщават, че са имали проблеми със сриването на софтуера за разплащания. Точно затова е важно кои букмейкъри избирате, а в такъв момент на помощ идват сайтове като ibetmagic.com, които са експерти в тази сфера.

 

Високите такси за различни трансфери са още една важна точка, която си струва да бъде отбелязана. При някои компании те са ниски, както е при Efbet, но при други таксите за една транзакция могат да достигнат до порядъка от 10 евро. Това е доста сериозно таксуване, срещу което трябва да се вземат мерки в бъдеще.

 

Букмейкърските оператори за залози и игри онлайн са наясно с проблемите, на които трябва да се обърне внимание в следващите години. Истина е, че онлайн сайтовете ни дадоха една страхотна възможност да залагаме и печелим, където и да сме, но все още има неща за доразработване. Различните брандове със сигурност ще обърнат сериозно внимание на това, а и на други проучвания в тази сфера. Тогава ще могат да вземат правилните решения за оптимизиране на функциите, които предлагат на техните клиенти.