Сенатор иска да узакони международните онлайн залагания в Ню Джърси

Сенатор в американската щат Ню Джърси предлага да се въведе законопроект, който би позволил на играчи от други юрисдикции, където хазартът е законен да правят онлайн залози в Ню Джърси.

Сенатор Реймънд Лесняк каза в сряда, че законопроектът ще позволи на международните оператори да основават операциите си в Ню Джърси и ще премахне предварително съществуващото изискване, че компютърните сървъри на онлайн хазартната компания, опериращи в града, също трябва да се намират в Атлантик Сити.

Понастоящем щатското законодателство ограничава онлайн хазарта до хора, които са физически в Ню Джърси, но предложеният законопроект ще разшири това и ще позволи на други юрисдикции да обединяват играчите си с Ню Джърси и да разширят и двата пазара.

Това е вторият път, когато Лесняк предлага подобен законопроект с почти идентичен законодателен акт, който бе победен в сената на 2013 г. Въпреки това пазарът е много различен, от времето, когато щата е легализирал онлайн хазарта през 2013 г. като положителните ефекти от iGaming вече се усещат.

След узаконяването си iGaming в щата се разраства и онлайн залозите се превърнаха в решаваща част от многобройните бизнес модели на Атлантик Сити, като в Атлантик Сити бяха реализирани над $ 121 млн. в онлайн залози през първите шест месеца на 2017 г. Повече с 28% от същия период на 2016 г.

В интервю за CNBC Лесняк заяви: „Промених мисията си, няма да правя Ню Джърси Силиконовата долина на интернет игрите, а Меката на интернет игрите.“

„Онлайн игрите помогнаха на Атлантик Сити да съживи своя казино сектор, който ще генерира повече приходи, ще създава работни места и ще въвежда технологичните иновации в игрите“.

В момента Ню Джърси, Невада и Делауеър са единствените щати, предлагащи онлайн хазарт, като Ню Джърси има най-големият пазар сред трите. Няколко други щата обмислят да го легализират, но очакват резултатите от прегледа на Върховния съд, който ще се състои през октомври.