William Hill дава възможност за залагания в шест писти на ARC във Великобритания

Британският букмейкър William Hill обяви плановете си да разшири връзката си с Arena Racing Company, като открива офиси за залагания на марката в шест от британските хиподрума.

William Hill и Arena Racing Company (ARC) се споразумяха за партньорство, в следствие, на което ще видим как букмейкърът ще открие офиси за залагания на марката в Обединеното кралство в шест от 15-те хиподрума на ARC.

Авторите на съобщението за пресата пишат за новината, след като съоръженията в Донкастър бяха отворени през юни, Уулвърхемптън разряза лентата на 10 август, а Роял Уиндсър направи същото на 13 август. Саутуел отвари на 20 август, като Лингфийлд Парк и Уорстър са планирани за края на лятото.

ARC е най-големият собственик на хиподруми в Обединеното кралство с 15 писти. През юли телевизионният екип на ARC – The Racing Partnership (TRP) приключи седеммесечната си вражда с Ladbrokes Coral и Betfred, след като постигна сделка за показване на състезания от 15-те писти в магазините на тези две компании. Ladbrokes Coral има 3,820, а Betfred добавя още 1,688 към тази цифра.

William Hill, който в момента е спонсор на St Leger Festival в Донкастър, обяви понижение на печалбата преди данъчно облагане от £ 122 милиона до £ 109 милиона. Липсата на голям футболен турнир и положителните резултати от фаворитите във Висшата лига и в конните надбягвания поеха вината, като бяха обявени за основна причина.

Една област, в която William Hill имаше предимство пред конкурентите си, беше в конните надбягвания. Способността на Hill да излъчва състезания от всичките 15 писти на ARC, докато конкурентите му Ladbrokes Coral и Betfred са в тъмното, спомогна за повишение в спортните залози поставени в Hill с 2% до £ 1,2 млрд. В сравнение с 7% намаление в Ladbrokes Coral.

Състезанието на 15-те хиподрума представлява 39% от всички състезания в Обединеното кралство.

ARC се ражда от сливането на Arena Leisure и Northern Racing от 2012 г.