William Hill преустановява дейността си в Израел

Британския оператор за спортни залагания William Hill ще затвори онлайн операциите си в Израел, за сметка на повече от 200 работни места.

Компанията е разкрила на leaprate.com, че 200 от нейните 250 служители, базирани в Израел, ще бъдат съкратени и офисите на компанията в Towers Azrieli в Тел Авив ще бъдат освободени.

Малък брой от ключовите служители на групата в Израел ще имат възможност да се преместят в централата на компанията в Обединеното кралство или другаде в Европа.

Източници в компанията потвърдиха, че са започнали да се срещат със служителите, базирани в Тел Авив, за да обяснят допълнително решението на компанията.

Говорител на William Hill каза пред iGaming Business: „Нашите колеги в Тел Авив са допринесли много за успеха на William Hill Online и сме благодарни за тяхната упорита работа през годините.

На редица колеги в Тел Авив ще бъдат предложени пакети за преместване в William Hill в Лондон, Гибралтар и Краков. William Hill има офиси в Ууд Грийн и Шоредитч и ще създаде нов централен офис в Лондон през тази година. „

William Hill стартира работата си в Израел през 2008 г., това беше съвместно онлайн начинание с Playtech PLC, като заедно управляваха редица активи и технологични платформи в Израел, преди букмейкърът да ги купи през 2013 г. на цена от £ 424 милиона.

Оттогава Израел се превърна във все по-скъпо място за работа с ниско ниво на безработица и покачващи се цени на недвижимите имоти, което го прави по-малко привлекателно за технологичните компании, като много от тях избират да изнесат бизнеса си на места с по-ниски разходи.