William Hill се опасяват за годишните си финансови резултати

От William Hill заявиха, че по-слабите от очакваните резултати в онлайн бизнеса им от началото на тази година могат да окажат въздействие върху цялостната печалба за годината.

 

Хазартият оператор цитира два фактора като причина за не достатъчно доброто представяне в този период – увеличеният брой на сриванията на сайта и по-ниският марж на печалба в онлайн залозите.

 

Клиентите, които са избрали да се откажат от хазарта, също са дали своето отрицателно въздействие върху онлайн сектора на компанията, а маржът на брутната печалба от онлайн залаганията в размер на 1,9 процента е далеч по-очакваните 6,2 процента, което се дължи на лошите резултати в европейския футбол и най-слабата активност във фестивала за конни надбягвания в Челтнъм от много години насам.

 

William Hill отбелязват, че акциите на компанията продължават да се търгуват добре и са в съответствие с общите очаквания. Прогнозата на компанията е да се достигне до оперативна печалба между €350 и €380 млн. за цялата година.

 

William Hill също така потвърдиха, че са в напреднали разговори с партньор, който може да им позволи да инвестират в OpenBet, но предупредиха, че не е сигурно дали ще се стигне до сделка.

 

В изявлението на компанията се чете още, че назначаването на Крислин Нийбьор като временен управляващ директор през януари тази година е позволило да се идентифицират редица стратегически проблеми, които ще помогнат за подобряването на бизнеса.

 

Джейми Хендерсън, главен изпълнителен директор на William Hill, заяви: „Днешното изявления показва комбинирания ефект от нашата оценка за въздействието на новите регулаторни промени и неблагоприятните спортни резултати, включително и най-лошите резултати на фестивала в Челтнъм в новата ни история.“

Вашият коментар