Сливането на Ladbrokes и Coral одобрено от властите

На обединението на Ladbrokes и Coral бе дадена зелена светлина от Комисията за защита на конкуренцията и пазарите

Първоначално за сделката на стойност £2,3 милиарда се заговори през юни 2015. За да достигне до финалният си етап й бяха нужни 8 месеца.

В последното преразглеждане на сделката от страна на Комисията за защита на конкуренцията и пазарите, беше одобрена продажбата на 322 пункта на Betfred и 37 на Stan James за £55,5 милиона.

Работата на комисията, във връзка със сливането на двете компании, бе в ход от декември насам. Комисията се фокусира върху конкуренцията на пазара и потенциалният ефект от „свитият избор за клиентите в редица области“ и в крайна сметка принуди операторите да продадат общо 359 букмейкърски пункта.

От ръководството на Ladbrokes и Coral ще публикуват комбинирани корпоративни проспекти с детайли около навлизането на лондонската стокова борса като едно цяло.

Изпълнителният директор на Ladbrokes, Джим Мълен, ще остане на лидерската позиция на новата компания, а изпълнителният директор на Coral, Карл Лийвър, ще заема позицията на заместник-председател през следващите 12 месеца, занимавайки се с корпоративното взаимодействие между новокомбинираните компании.

Говорейки за новините по сливането, Мюлер коментира, „Радвам се, че Комисията за защита на конкуренцията и пазарите даде одобрение за сливането ни с Coral. И двата бизнеса се доближават до сливането с добра инерция и сега сме се фокусирали върху завършването на обединението и предоставянето на възможностите, които предлага то.“

Вашият коментар